Cukorbetegeknek

Cukorbetegeknek

Cukorbetegség

2017. november 16. - Katinka75

Étkezés után, a vércukorszint emelkedni kezd, a szervezet arra törekszik, hogy ezt a szintet csökkentse, ha a folyamatban zavar keletkezik, akkor cukorbetegség alakul ki.

Ehhez azonban számos tényező járulhat hozzá, az egyik legalapvetőbb ok az elhízás. A mozgásszegény, stresszes életmód szintén alapot adhat a kialakulásához. A tünetek a cukorbetegség típusától függően változhatnak.

erythritol.jpg

Az 1. típusú cukorbetegségben szenvedők szervezete nem tudja előállítani a megfelelő mennyiségű inzulint,nekik azt mesterséges úton pótolni kell injekcióval. Ennek több fajtája is létezik, hogy melyik típusát alkalmazzák az injekciók változatainak az attól is függ, hogy a beteg vércukorszintje mennyire stabil a nap folyamán.

Az 1-es típusú cukorbetegségnél tünet lehet a megnövekedett vizeletmennyiség, állandó szomjúságérzet, fáradékonyság, fejfájás és a súlyvesztés azonos táplálkozás mellett.

A 2. típusú cukorbetegségnél hasonlóak a tünetek csak a kialakulás folyamata lassabb. Ők nem szenvednek az inzulin abszolút hiányától. Náluk a kialakulás fő oka az elhízás. Ebből következően az elsődleges cél a testsúly csökkentése, amely a vércukorszint helyreállítását célozza meg.

Aki ebbe a kategóriába tartozik annak először meg kell próbálni a felszedett súlyfelesleget leadnia természetes módon, mert az ő esetükben a magas vércukorszintet ez okozhatja,ha ez nem sikerül akkor lehet a gyógyszeres kezelést alkalmazni.

A diabétesz korai felismerése akár életet is menthet, ha már kialakult nagyon fontos, hogy megfelelően kezelve legyen, mert súlyos szövődményei lehetnek.

A cukorbetegség súlyos betegség, vigyázzon egészségére.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorbetegeknek.blog.hu/api/trackback/id/tr865204570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása