Cukorbetegeknek

Cukorbetegeknek

A cukorbetegség tünetei

2017. december 21. - Katinka75

A cukorbetegség legfontosabb tünete a magas vércukorszint. A magas vércukorszint károsítja az idegeket és az ereket, emiatt különböző szövődmények, szívbetegség, stroke, vesebetegség, vakság és érszűkület alakul ki.

A 1-es típusú cukorbetegség tünetei, a szomjúság, a gyakori vizelés, az állandó éhség, a kimerültség, az akaratlan fogyás, a lassan gyógyuló sebek, a száraz és viszkető bőr, a láb érzéketlensége, valamint a homályos látás. Fontos kiemelni, hogy nem minden cukorbetegnél jelentkeznek ezek a tünetek.

eritrit_1.jpg

A 2-es típusú betegségnél az esetek többségében tünetszegényen alakul ki, de altesti viszketés, visszatérő gombás fertőzések, nehezebben gyógyuló sebek, vagy az 1-es típusnál említett panaszok enyhébb formái felhívhatják rá a figyelmet.

Fokozatosan alakul ki, és esetleg csak egy szemfenéki vizsgálatnál vagy egy lábzsibbadást követő ellenőrzésnél,  vagy más okból végeztetett vizeletvizsgálat kapcsán derül ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorbetegeknek.blog.hu/api/trackback/id/tr795321513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása