Cukorbetegeknek

Cukorbetegeknek

Cukorbetegség kezelése

2017. július 19. - Katinka75

A diéta és testmozgás a 2 típusú cukorbetegség kezelésének alapja. Célja normalizálni a testsúlyt olyan étrend segítségével, melyben a szénhidrátok, zsírok és fehérjék megfelelő arányban vannak jelen.

Az 1-es típusú cukorbajban fontos az inzulinkezelés és a diéta összehangolása.

A tabletták csak a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében játszanak szerepet. Egyes típusaik az inzulinérzékenységet fokozzák, mások az inzulintermelést, egy harmadik csoport a szénhidrátok felszívódását lassítja.

Az inzulinkezelés beállítása felelősségteljes, különös ismereteket igénylő szakorvosi feladat. A mai kiváló készítmények mellett a beteg kilátásai jelentősen javulnak.

Az inzulin bejuttatása a szervezetbe napjában több alkalommal a bőr alá adott injekcióval történik.

dietahoz_orvosi_segitseg.jpg

A cukor a szervezet fő energiahordozója, a vérben szőlőcukor formában van jelen. A cukor a vérből a legtöbb sejtbe az inzulin hormon segítségével jut be, az inzulin szerepe, hogy csökkenti a vércukorszintet.

A szénhidrát anyagcsere zavara az életmód megváltoztatását teszi szükségessé törekedni kell a testsúly normalizálására, azonban tartózkodni kell a túlzott energia bevitel korlátozásától is, figyelni kell a túlzott szénhidrát és zsír bevitel mellőzésére, fontos a rendszeres testmozgás és a társuló betegségek megfelelő kezelése.

Az Amerikai Diabétesz Társaság javaslata alapján 45 éves kor felett indokolt a 2-es típusú cukorbetegség szűrése, különösen a túlsúlyos egyéneknél. Ha az eredmények kóros eltérés nélküliek, ismételje meg a vizsgálatot háromévente,ha az eredmények határértéken vannak, akkor minden évben.

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorbetegeknek.blog.hu/api/trackback/id/tr165150010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása